Wednesday, 22 May 2013

Bandung Day 1

Seperti yang telah dinyatakan dalam blog lepas, kita orang telah pergi ke Bandung dan Jakarta. Perjalanan nya sangat meletihkan. Dari Kuching-KL-Bandung-Jakarta. 4 hari di Bandung & 4 Hari di Jakarta. 

Tiba saja di Bandung Pak Supir kita berdiri dengan membawa  kertas yang bertulis nama saya haha. Besar nya nama Ms Tikot kat kertas iteww… Kali ini kita jumpa dengan Pak Supir yang sama (3 tahun lepas Pak Supir nie bawa kita orang jalan-jalan di kota bandung, tapi masa tu dia bekerja dengan orang lain, sekarang nie jumpa lagi..memang bernasib baik)  Kalau nak book transport semasa di Bandung nanti, boleh book dari sini http://www.setiawantransport.com/ price setiawan transport nie lebih murah daripada transportation yang lain. Service pun ok.

Hotel pula, boleh book dari http://www.booking.com/ Harga hotel lebih murah di booking.com compare dengan website lain.

Sebelum fly saya memang dah plan nak pergi ke mana-mana semasa di Bandung dan Jakarta. So bila di sana, Pak Supir cuma tanya nak ke mana lagi? Hahaha.. Masa kita org pergi cuma bawa sebiji sorg beg, balik jer dari sana, 3 trolley beg, hevattt…kan.

Hari pertama kita pergi memborong kain & shopping di pasar baru….


 Menunggu flight ke Bandung


 Borong kain, murah giler


 Makan dulu, makan mana yang hendak dimakan, tak makan... letak ke tepi


Handbag murah-murah...


Kain cotton pun murah

3 comments:

  1. Eh, itu je? Semangat mok tauk kisah selanjutnya tok.
    -ez vina

    ReplyDelete
  2. Haha...ada sambungan nya klk.

    ReplyDelete
  3. Yah... 3 trolley! angkut Tikot, angkut, jangan sik angkot. standard la ya nak. Best dpt gi Bandung dan Jakarta... aku bila la lagi

    ReplyDelete