Monday, 1 April 2013

Tebedu Part 1

Last Saturday kan... hujung minggu... kita org gi Tebedu... org suruh gi kebun sawit we all overshoot drive ke sempadan, tak jauh pun... 

Dah lama tak gi Tebedu, perjalanan mengambil masa hampir 2 jam, kalau pecut 100km satu jam lebih dah sampai. Dekat Tebdu sekarang ni tak open untuk public. Orang indon jer banyak kat situ (dah memang kawasan dia pun). Tak ada best sebenarnya kat Tebedu ni, cuma barang dia barang indon & murah sedikit jer..dari Kuching. Kita org gi sana sebab nak beli chocolatos & pop mee. haha sedap...Nak beli jamu banyak kat sana hehe... 

Oh ya nasib baik ada abang imigresen yang menemani kami masa pergi kat Tebedu tu, kalau tak mana boleh masuk, nak masuk sana kena register & kalau tak silap kena tunjukkan passport. Tengok ler apa yang kita org buat masa kat Tebedu last saturday... 

 Dekat signboard pun nak ambil gambar

 Beli Chocolatos & Pop Mee kat sini

 Nama kedainya Obor Mas

 Budak 2 orang nie nak bergambar dengan tong gas indon yang cute

 Depan kedai yang ada jual baju & jamu

Chocolatos & Pop Mee yang dibeli. Murah & sedap...

Nak tahu macam mana rupa chocolatos & pop mee??? tunggu next entry yer...






No comments:

Post a Comment