Thursday, 7 February 2013

Kerja Ku


Last week minggu yang boleh tahan tegang nya. Tiba-tiba lady bos suruh saya buat kerja dekat our callcentre & talikhidmat. Kerja nya adalah menjawab telefon dari orang awam & customer kita. Nasib baik ada sedikit experience kalau tak, susah jugalah… 

Kerja jawab call, ambil report dari customer dan orang awam kalau-kalau ada masalah mengenai barangan IT atau apa-apa sahaja yang berkaitan lah… Report tue semua kena record, kerja jawab call tu pun kena record juga. Sekarang nie semua kerja mesti ada black & white, kalau tidak nanti kena audit. Masa ni baru engkau tahu nak kena audit. 

Itulah namanya kerja…kerja…kerja… kalau tak ada kerja nanti tak ada duit masuk. Tapi kan… kalau dah kerja tetap, tiap-tiap bulan pun duit gaji akan masuk kan…antara nak dan tak nak buat kerja sahaja.

 Kerja dekat call centre


    Baby Arshad semakin cute & montel

4 comments:

  1. adakah ku melihat muka Rowena di situ?

    ReplyDelete
  2. best sebenarnya keja d call centre. kmk lok 2 tahun keja d tm call centre. mcm2 ragam jak org bila di tageh utang. mun kenak fussy cust. ya, hmmmppp... berasap telinga. hehehhe... kmk salu apply customer service di gov tp xda knak tunggah interbiu... huhuhu... :p

    ReplyDelete
  3. Ez Vina: Selamat bekerja utk ktk juak.

    Mizz Coki: Rowena lah ya, kmk org sama opis,tapi unit lain2.

    M.A.M.A: Yalah tek dengar ajaklah apa nak dipadah org nak call ya & ambik report. Hehe.

    ReplyDelete