Friday, 15 February 2013

Aku lagi...

Selalunya aku...dan aku... dan aku lagi...

Kisah Bulan Lepas...

Bos: Do you have anything urgent to do?

Ms Tikot: Nope, just settle my own work.

Bos: I want you to take earliest flight tomorrow & fly to KL.

Ms Tikot: Erkkk... ok..

Bos: Tomorrow you travel to KL do this..& that...i give you i day leave to go shopping...& bla..bla..bla..day trip only ah...

Ms Tikot: Ok.(Tapi saya extend satu hari, balik hari Sabtu. Kedong....tiket free maa...)

Lepas tu, saya terpaksa berlari ke sana..ke mari... settlekan dokumen yang hendak di bawa ke KL esoknya & malam tu saya tidak dapat tidur...waahaha... Esok nya ambil flight pukul 6.00pagi. Sampai jer di KL, ambil train hantar document & settle kerja huhu... Lepas tu shopping... Best tak??? keja tak sampai pun setengah jam, tapi naik belon...hehehe...Saya balik hari Sabtu, dok hotel bayor sendiri, book dari booking.com. Yang itu bulan lepas...

Kisah Hari ini.

Bos: Ha.. you belum join Chinese New Year event.. so this year i want you to go...

Ms Tikot: Ok..

Bos: Nowadays every day got invitation for jogging... Larian Kesihatan lah... thislah..thatlah...

Ms Tikot: I don't want to berlari..you ask orang lain...

Bos: Senyum...Nevermind i will look for other people...but next will be your turn...

Terus my bos keluar dari bilik kita & cari mangsa....

Itulah bos saya...kadang-kadang baik, kadang-kadang berangin ribut taufan....

4 comments:

  1. pegi berekot sik maok ah? haha. soping maok? :D

    ReplyDelete
  2. Best nya, keja 1/2 jam dah bole shopping, aku mau jugak..

    ReplyDelete
  3. mr_abs: Hehe x maok berekot...shopping jak...

    Ez Vina: Best owh...

    Willie a.k.a Reptoz: Dah nama nya bos...

    ReplyDelete