Sunday, 11 March 2012

Seafood di rumah

Semalam geram sangat rasa nak makan ketam, nak cari ketam fresh kenalah gi tepi pantai barulah best…so, petang semalam kita org gi meronda di Kpg Buntal, nasib baik ada benda yang dicari, kalau tak ada menangis ler saya.

Sampai saja kat Kpg Buntal ada jumpa ketam, udang, Ikan & ambal hoho… saya apa lagi … ketam satu ikat, udang satu kilo, ambal satu besen & ikan pari sekilo. Semuanya fresh dah murah. Balik rumah, mak masak…sedap… habis semuanya licin. Hehe. Sedap giler, tak payah nak gi seafood restaurant... seafood kat rumah lagi best....

 Ketam tumis dengan telur

 Udang Rebus

Ambal Rebus

9 comments:

  1. ok, terliurrrr.huuu.beh gik ambal yaa.mek suka ambal cicah dgan kicap cabik.nang nyammmmms

    ReplyDelete
  2. Yaaaahhh.. Lamak dah sik makan ambal ehhss... Miak nektok pandey nak makan ambal ka...

    ReplyDelete
  3. Apooohh! Ketam!! lamak sik makan ketam, baru 2 minggu dah. haha. ambal rebus? selalu makan ambal kari. camne rasa rebus oo?

    ReplyDelete
  4. nyeeemmmm koroooo...... pa polah butter prawn.... amballll......!! lileh aik liur...keco keco jak...hehehee

    ReplyDelete
  5. aduh..sesungguh nya sedap, ni idea yg sangat bagus, weekend ni nak 'paksa' mak turun kuching la, tolong masak kan seafood..haha..jahat tak?!

    On second tot...operation lum gak sebulan, baik jgn makan seafood byk dolok :(

    ReplyDelete
  6. Hari ya makan ketam dari Lundu. Sedap....

    ReplyDelete
  7. hani apandi: Ambal cecah ngan sambal kicap nang nyaman...

    AmirFX: Gi ktk Kpg Buntal byk ambal. Fresh gik ya. Miak kinek tok kah, belum tentu pandei mkn ambal..

    Coffee Girl: Nyaman ambal rebus ya bah. Manis rasanya mun nemu nak fresh.

    Fadli: Butter prawn dah biasa gilak makan. Kali tok coba nak rebus2 ajk, nyaman juak koh.

    Ivynana: Baik jgn mkn seafood dolok ktk ya, baru lepas operation. Dah 2-3 bln baru ktk mkn seafood ;-)

    ReplyDelete
  8. Pergh! Nyaman ehh. Terliur kamek.

    ReplyDelete
  9. tiba-tiba perut jadi lapar....nyaman ehhhh

    ReplyDelete