Monday, 13 February 2012

Dulu lain… sekarang lain.

Kenangan lalu memang x boleh dilupakan, kerja dahulu dgn kerja sekarang memang berbeza, dulu kerja saya deal dgn customer sahaja, buat quotation, tender & loyar buruk dgn customer hahaha…

Dulu kalau meeting dgn bos, start pukul 2.30pm, meeting habis sampai pukul 7.00pm,ada juga yg lebih dari masa tue…Kalau dalam meeting mesti ada menyimpang dari topik asal, sebab tue lah meeting habis pada waktu malam.

Dulu setiap besday staff mesti ada celebrate & makan2. Sekarang nie, jgn kata nak celebrate besday, besday teman2 pun kita x ingat.

Dulu setiap staff mesti ada business target… sekarang nie x perlu target apa2. Siapkan kerja jer dah cukup. Kerja pun x stress. Kalau dulu kerja memang stress, tapi sekurang kurangnya banyak ilmu yg dapat daripada stress itew…

Dulu asal ada function mestilah kita org bz giler. Ada traveling, exhibition, attend course.

Dulu balik kerja mana ada on time, kalau on time pun, nun lepak kedai depan office. Cukup masa & habis cerita barulah pulang.

Dulu lain… sekarang lain….


 Meeting kat Hilton

 Function kat Hilton juga

 Makan2 kat opis (Big Momma masak spaghetti, nyaman...)

 Besday ahmoi cantek

 Makan lagi lepas meeting

 Function lagi

 Another function

 Lepas meeting haruslah ambil gambar

 Function kat opis seberang

Lagi.... makan2...nang best group tok...

6 comments:

  1. tikot,
    ketembaman dan ke'cute'an kita masih maintain juga..... hahahaha

    ReplyDelete
  2. Treasure every moment, saat ini pun akan dirindui 5-10 tahun akan datang.

    ReplyDelete
  3. Nang benar.. Part makan2 time lepas abis meeting ataupun function nang ditunggu2... haha.. Nway, ktk ambik Degree IT kat OUM nak mis Tikot? Ada polah project paper untuk final sem ka? Kmk tok cadang mok sambung belajar gik... Samada ambik business course ataupun ambik IT gik balit...

    ReplyDelete
  4. Tia: Aoklah hor... nak tembam2 & cute2 ya nang x blh dibuang

    Ivynana: Sentiasa menjadi kenangan.

    Amirfx: Part mkn2 ya x juak ditunggu ;-), Ada project paper, final project pun dah habis, tinggal sigek subject gik x pandei habis...hehehe.

    ReplyDelete
  5. yarabi... zaman aku gik kurus! oh man...

    ReplyDelete