Wednesday, 4 January 2012

Oh kosmetik ku...

Sebagai seorg wanita yg mementingkan kecantikan kulit muka saya memang suka beli produk kecantikan kulit muka. Lihatlah apa yg saya pakai kat bawah nie. Saya x pakai semuanya hari2. Walaupun x mahal, tapi boleh tahan juga semua produk kat bawah nie.

 Semua produk di atas nie, saya pakai, tapi bukan setiap hari


 Mencuci muka paling penting. Setakat ni, pakai brand simple. So far so good. Dipakai setiap hari.


Eye cream ni penting juga, letak sekeliling mata bagi mengelak lingkaran hitam kat bawah mata. Dipakai bila rajin ;-) 


Serum sgt penting bagi kulit yg dah meningkat tua hehe. Masa beli x compiden nk pakai, tapi lepas pakai, boleh tahan juga serum nie. X berminyak & bila dipakai terus meresap kat kulit muka. Dipakai setiap hari.


Pas pakai serum, wajib pakai BB Cream ni. baru jer start pakai. Bagus juga...Dipakai setiap hari. 


 Jarang pakai benda nie, kecuali kalau rajin jer...


Night cream nie memang ok, especially bila siang hari wajah kena panas terik, malam2 nak tido boleh pakai cream ni. Sejuk, segar & x melekit.


Bila saya rasa muka saya dah byk pigment atau seminggu sekali gosok jer guna scrub nie. Lepas scrub, kulit akan rasa lembut & licin. 


Ada juga Hada Labo hehe... malam2 kalau rajin sebelum tido guna benda nie. Paling best dipakai bila ianya sejuk. Selalunya kalau saya nak pakai saya letak dlm peti sejuk dulu. Dah sejuk barulah pakai. Segar kulit muka.


Saya sudah, anda bagaimana???

5 comments:

  1. yg penting,ngam dgn kulit muka. sik kisah murah kah sik kan:)

    ReplyDelete
  2. Anne: Aok, nyalah ya ;-)

    ReplyDelete
  3. kmk salu nangga bb cream ya.. tp sik tauk pakey apa.. k apa ya ow ???/ bintik2 rah muka ya kmk sik tauk.. dpt d ilang ka kak ? hehehe

    ReplyDelete
  4. byknya produk ktk makei..mek cuci muka k sabun jak...brp rega serum ya tek?

    ReplyDelete
  5. Ztie: BB Cream ya pakei ngachak muka & nutup cela2 dimuka.

    Yumida: Aok byk, tp kmk x pakei semuanya hari2. Lupak kmk rega serum ya, tp yg pasti below RM 30

    ReplyDelete