Friday, 27 January 2012

Gi Kebun Big Momma

Waaa…satu minggu saya x update blog. Bz + public holiday. Ok… last Saturday saya, mom, aunty & cousin gi kebun Big Momma kat Kpg Giam. Best giler… walaupun sesat jalan, tapi byk hasil daripada sesat. Hehe…

 Buah durian yg byk jatuh dari pokok


 Masa 1st sampai kat kebun tue, dgn compidennya saya ckp, “byk juak daun sireh kat kebun tok…”pabila dilihat betul2 paduhal pokok lada. Hehehe


 Buah durian yang masih berada di atas pokok


 Buah durian yang lemak & berkerim…


 Cengal & me huhu…


 Buah durian yang dibawa pulang & beli dari big momma @ special price


 Perahu ini membuatkan saya menjerit ketakutan (kalau perahu terbalik, masuk dlm sungai ler)


View cantik… terror sungguh makcik tue kan…

Malam tue, disebabkan mkn durian x ler byk, tapi boleh tahan, kepala gue stoing huhu… tapi memang best… So, next trip… mesti bawa baju pakei mandik kat sungei. Hehehe….


TQ to Big Momma

13 comments:

  1. nang lemak berkrim jak upa buah durian dalam gambar ya...huhu kmk pernah gi kat sia ambik sampel air pake perauk lenggang ya..nang ngutik sebb x biasa...

    ReplyDelete
  2. Yah sampei juak ko kebun ya tek oo... Kacak gaon Cengal. :-) ada nemu jejaka hensem Kpg Giam sik? hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Coffee Girl: Aok sampei juak di sia, pas ya kiak kaong dlm perauk, takut gugok dlm air. hehehe

      Delete
  3. ngang,
    u gik lom sampei sia... jom..

    mstikots,
    on... next trip mandi manda!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aok, next trip mesti mandik kat sungei ya.

      Delete
  4. terbaik la durian ya.balit ya tek sik sempat nak nyatuk durian.hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nang Terbaik... dahlah lemak..huhu

      Delete
  5. Kacak jak upa isik durian ya.. Yum2... Ehh.. Perauk ya g cney? Sik juak kmk tauk perlu pergi k perauk ke kampung ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perauk ya pakei nyeberang ke sebelah ajk... x juak jauh ni. Mun jln dlm air ya, dpt juak.

      Delete
  6. nyams skal durian eh, my fav fruit. hehehe...

    ReplyDelete