Wednesday, 10 November 2010

Sambungan Process Flow

Hi semua… entry lepas kmk ada cerita pasal process flow nak… ok debah tok rupa process flow ya. Process flow tok sama jak mcm flow chart sebenarnya, Cuma process flow tok senang & mudah agik kta nak paham process nya. Process flow debah tok ada contoh utk stock in, stock out & stock replenishment.

Kmk mula2 blur juak nak molah benda tok, sebab x pernah nanggar rupa & caranya dipolah. Akhirnya semalam saya telah jumpa ngan Bos Lanyek & nya ngecheck process flow saya, nampaknya semua ok & good kata nya. Pls proceed with work instruction (W.I), W.I adalah cara dari mana process flow tok start & berakhir.& Standard Operating Procedure(S.O.P), S.O.P biasalah, procedure2 yg perlu dipatuhi semasa molah keja ya. Adehhhh… ada gik sambungannya. Saya baruk jak nak relax. Bos lanyek cakap, lepas ni store technician akan menjadi hak milik saya & saya kena gi training….satu lagi kemajuan utk Ms Tikot.

 
 

7 comments:

  1. Ooo.. Pernah kmk nangga benda tok...

    ReplyDelete
  2. tok mesti makei visio tok nak hehehehe...

    ReplyDelete
  3. kemas awak. pandai sudah ms tikot. suruh bos hantar training jauh2. jangan di kuching ok. sebab aku nak ekot!!!

    ReplyDelete
  4. AmirFx: Adakah... tp kmk x ada nemu online

    Uncle Seven: X kmk pakei visio, kmk pakei PPT jak.

    Coffee Girl: Aok, klk Kmk training mbak ktk... kedong ;-P

    ReplyDelete
  5. yeah.... naik pangkat lagi jadi assistant bos lanyek........... bait2 taku kena sengat!

    ReplyDelete
  6. oOOo flowchart camtok duhal. Bok laa mek paham. Pandei pun kitak molah hehe..

    ReplyDelete
  7. eh eh! macam macam jak short pom ya owh? :P

    ReplyDelete